Tips Die De Verkoop Van Uw Auto Versnellen - Auto Verkopen België

Published Jan 20, 22
7 min read

5 Tips Om U Voor Te Bereiden Op De Verkoop Van Uw Auto - Auto Verkopen België

1. Stel een correct en volledig zoekertje op, Alles begint bij het zoekertje - Online auto verkopen. Zorg ervoor dat uw zoekertje volledig is en dus alle informatie over uw auto bevat: het jaar van eerste inschrijving, de kilometerstand, de aanwezige opties, enzovoort. Vergeet ook de informatie over de motor niet. Wees bovendien eerlijk en correct in uw zoekertje: eventuele schade of problemen die u niet vermeldt, komen ongetwijfeld aan het licht wanneer de koper naar uw auto komt kijken.

Maak duidelijke en aantrekkelijke foto’s, Het oog wil ook wat: maak dus mooie foto’s van uw auto, en geef hem dus eerst een snelle wasbeurt. Kies voor een neutrale achtergrond en combineer foto’s waarop uw auto volledig te zien is met detailfoto’s van de buiten- en binnenkant. Let ook op de lichtinval.

Auto Verkopen? Helemaal Gratis Inclusief ... - Auto Verkopen België

Om een idee te krijgen, kunt u uw auto vergelijken met gelijkaardige modellen die al te koop worden aangeboden op Autoscout24. Uw garage kan ook de waarde van uw auto schatten, maar houd er rekening mee dat die aan de lage kant zal liggen omdat de garage daarna nog een winstmarge toevoegt.

4. Verzamel alle benodigde documenten, Als u een koper hebt gevonden, moet u hem enkele documenten overhandigen. Op de Car-Pass komen we meteen terug, maar belangrijk is dat u op voorhand alle documenten verzamelt. Ontbreken er documenten, vraag die dan aan voor u uw zoekertje online zet. Als u de eerste eigenaar bent, vergeet dan de originele aankoopfactuur niet.

Bij Verkoop Auto. Waar Beste Afspreken? - Auto Verkopen België

5. Verzamel alle onderhoudsfacturen, Een onbetwistbare meerwaarde zijn onderhoudsfacturen. Bundel alle documenten die u heeft over het onderhoud van en eventuele herstellingen aan uw auto. Op die manier krijgt de koper een papieren overzicht van alles wat er aan uw auto gebeurd is. Hoe vollediger uw onderhoudsgeschiedenis, des te beter.

6. Vergeet de tweedehandskeuring niet, Verkoopt u uw auto aan een particuliere koper, dan moet u hem in een keuringscentrum laten keuren voor verkoop. Werd uw auto minder dan twee maanden daarvoor nog gekeurd met een groene kaart als resultaat, dan is een visuele keuring voldoende. Vertoont uw auto geen gebreken, dan krijgt u van het keuringscentrum een groen keuringsbewijs, een aanvraag tot inschrijving voor de nieuwe koper, de Car-Pass en een tweedehandsrapport.

10 Tips Om Uw Auto Vlot Te Verkopen - Auto Verkopen België

Verkoop Uw Wagen Snel En Voor De Beste Prijs! - Auto Verkopen BelgiëVerkoop Uw Auto Gratis En Krijg De Beste Prijs! - Auto Verkopen België


Plan een veilige testrit, Wil een potentiële koper eens langskomen voor een testrit, dan hoeft niet bij u thuis af te spreken, maar kunt u dat perfect op neutraal maar voor u bekend terrein doen. Check op voorhand met uw verzekering of u gedekt bent bij schade of een ongeval tijdens een proefrit.

Geef de potentiële koper de tijd om uw auto van nabij te bekijken. Wil hij de auto testrijden, dan raden we aan dat u altijd meegaat. U kunt ook steeds een familielid, vriend of kennis vragen om bij de testrit aanwezig te zijn. 8. Stel een verkoopcontract op, Hebt u de koper van uw auto gevonden? Gefeliciteerd! Maar dan bent u er nog niet.

Verkoop Uw Auto - Auto Verkopen België

Een ervan houdt u zelf bij, het andere geeft u aan de koper. Zorg er zeker voor dat beide partijen alle exemplaren van het verkoopcontract hebben ondertekend. In het contract vermeldt u de gegevens van uzelf en die van de koper, een nauwkeurige beschrijving van de auto, de verklaring dat de auto wordt verkocht in de staat waarin hij zich bevindt (met eventueel de problemen of schade die de auto heeft), eventueel de meegeleverde documenten, en andere zaken die u met de koper overeen bent gekomen.

Een voorbeeld van een verkoopcontract vindt u via deze link. Online auto verkopen. 9. Zorg voor een veilige betaling, De belangrijkste tip die we hierbij kunnen geven: geef nooit de sleutels en documenten van uw wagen aan de koper zolang u het volledige bedrag niet op uw rekening heeft staan. Wil de koper cash betalen (bij een verkoop tussen particulieren staat er geen limiet op het maximumbedrag), laat de echtheid van het geld dan meteen controleren bij uw bank.

Verkoop Uw Auto Gratis En Krijg De Beste Prijs! - Auto Verkopen België

Betaalt de koper toch met een cheque, aanvaard dan alleen een gecertificeerde cheque van een binnenlandse bank. 10. Vergeet uw nummerplaat niet, Last but not least: is de hele verkoop geregeld, schroef dan meteen de nummerplaten van uw auto. Geef ze in elk geval nooit mee met de koper, ook al belooft die dat hij uw platen wel op zal sturen naar de DIV.

Heb je een nieuwe wagen gekocht en mag je oude de deur uit? Dan vraag je je ongetwijfeld af, waar je het meeste geld krijgt voor een tweedehandsje en wat er bij komt kijken. We zochten het voor je uit. Laten we met het goede nieuws beginnen: je wagen verkopen kan op tal van manieren.

Bij Verkoop Auto. Waar Beste Afspreken? - Auto Verkopen België

Wij overlopen hier de twee belangrijkste mogelijkheden: particulier verkopen of de auto achterlaten bij je dealer. Particulier verkopen Je kan je wagen te koop aanbieden op tal van websites gaande van de klassieke zoekertjesportalen als en Kapaza tot gespecialiseerde autosites als Auto, Scout24. be, Gocar. be of Autogids. be. Auto verkopen belgie. Hoe begin je eraan? Poets je best je wagen en maak je er een reeks foto’s van het interieur en de buitenkant.

Vergeet details als je kilometerteller, de staat van je banden of eventuele deukjes niet te fotograferen. Verzamel vervolgens alle technische gegevens van je wagen en zet je achter je computer met internetverbinding. In een uurtje (of twee) kan je je auto ‘posten’ op verschillende sites. Tot zover het leuke werk.

Auto Verkopen Via Ons - Uw Beste Auto Opkoper! - Auto Verkopen België

Je maakt een of meerdere afspraken met de geïnteresseerden en hoopt dat ze ook echt langs komen. Onze ervaring leert dat nogal wat mensen het begrip ‘afspraak’ licht opnemen (Auto verkopen belgie). Vaak duikt er ook geen particulier op, maar een gehaaide opkoper die de staat van je wagen bekritiseert en vervolgens een bod doet dat mijlenver verwijderd ligt van jouw vraagprijs.

Hoe Kan Ik Mijn Auto Verkopen? - Auto Verkopen BelgiëAuto Verkopen - Ik Doe Mijn Auto Weg - Auto Verkopen België


Denk aan een verkoopcontract en het verplichte ritje naar de keuring. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar het kost je wel de nodige tijd. Kortom, de verkoop aan een particulier levert je doorgaans het meeste geld oplevert. Aan jou om te beslissen of dat opweegt tegen de investering in tijd en werk.

Auto Verkopen - Tips Die Je Echt Gaan Helpen! Gratis Hulp Bij ... - Auto Verkopen België

Goede Autoverkoper Worden? 5 Basistips - Auto Verkopen BelgiëTweedehands Auto Verkopen: Wij Zochten Uit Hoe Je Dat Het ... - Auto Verkopen België


Op Welke Brandstof Rijdt Uw Nieuwe Auto Het Best? - Auto Verkopen BelgiëHoe Verkoop Ik Mijn Auto Aan Een Particulier Of Garage? - Auto Verkopen België


Dat is uiteraard bijzonder makkelijk, want je kan je afdankertje simpelweg laten staan wanneer je nieuwe wordt geleverd. De autohandelaar zal wellicht niet moeilijk doen over een verplichte keuring of een deukje in de bumper, maar of hij je ook een goede prijs zal bieden, is weer een andere zaak.

Daarom raden we je het volgende aan: Zeg nog niets over een eventuele overname als je informeert naar de prijs voor een nieuwe wagen. Zorg dat je eerst een idee hebt van de werkelijke prijs van de nieuwe wagen en de eventuele korting. Daarna kan je informeren naar een overname en krijg je een bod van de autohandelaar een bod voor je oude auto.

Nieuwe En Bijna Nieuwe Wagens - Auto Verkopen België

Hou er echter rekening mee dat je zelden de beste prijs zal krijgen als je je auto aanbiedt aan één potentiële koper. Kortom, verkopen aan een dealer/garagist bespaart je een hoop gedoe tegenover verkopen aan een particulier. Maar je zal je wel tevreden moeten stellen met een minder interessante verkoopprijs..