Oude Auto Verkopen – De Vier Beste Manieren - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Published Oct 09, 22
7 min read

Ik Verkoop Mijn Auto! Hoe Doe Ik Dat? - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Goedkope Reisbureaus - Vind Een Goedkope Reisorganisatie - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beGoedkope Vliegtickets Boeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Heb jij enig idee wat je auto per maand kost? Als leaserijder waarschijnlijk wel, maar met een eigen auto wordt het een stuk ingewikkelder. Van de brandstof- en verzekeringskosten is nog wel een redelijke inschatting te maken, maar wat dacht je van kosten als afschrijving, onderhoud en belasting? Als je al deze kosten op een rijtje zet, bijvoorbeeld met deze tool, vallen die waarschijnlijk hoger uit dan je dacht.

Afgelopen weken gaven we tips om voordelig een goede occasion op de kop te tikken en op het onderhoud van je auto te besparen. Deze week: tips om je auto zo goed mogelijk te verkopen. Want dat heeft natuurlijk ook invloed op het totale kostenplaatje. Inruilen, een briefje achter het raam of een online veiling.

Wil je er meteen een andere voor in de plaats, dan is inruilen bij een garage of dealer een goede optie. Heel gemakkelijk, maar het levert niet altijd het hoogste bedrag op. Bovendien valt er bij inruilen vaak niet meer te onderhandelen over je nieuwe auto. Zelf je auto verkopen via Marktplaats of een andere verkoopsite levert meestal meer op, maar is natuurlijk ook tijdrovender.

Mijn Auto Verkopen - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Het kan dus even duren voor je je auto echt kwijt bent, maar het levert je waarschijnlijk wel het meeste op. Heb je haast, dan is een online veiling misschien een beter idee. Je dan vult online een aantal gegevens over je auto in en ontvangt een bod van de veilingsite.

Is dit het geval, dan krijg je meestal binnen enkele dagen je geld al gestort. De ANWB Verkoopservice is zo’n online veilingsite, zij garanderen een bod binnen 1 werkdag en betalen na het maken van de ‘deal’ binnen 2 dagen. Als je besloten hebt je auto zelf te verkopen, zorg dan voor een goede eerste indruk met je foto’s.

Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar een professionele reinigingsbeurt kan ook zeker de investering waard zijn. Als je auto er tiptop uitziet kun je foto’s gaan maken. Doe dit het liefst buiten en tegen een rustige achtergrond, een donkere en rommelige garage is dus niet de beste plek voor je shoot.

Auto Met Schade Verkopen? Via Onze Site Is Dat In 1 Dag ... - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Schalk's Reise Service In België - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beWelk Reisbureau Is Het Goedkoopst - Reis Boeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Heeft je auto bijzondere velgen of een luxe bekleding, dan maak je daar natuurlijk ook een foto van. Een up-to-date onderhoudsboekje is een groot voordeel bij het verkopen van je auto, het is het beste bewijs om aan te tonen dat je je auto altijd goed onderhouden hebt. Ben je het boekje onverhoopt kwijt, dan kun je je garage of dealer vragen een nieuw boekje in te vullen. auto verkopen sint niklaas.

Check voor je je auto te koop aanbiedt ook even hoe lang je APK nog geldig is. Als deze bijna afloopt kan het namelijk de investering waard zijn om deze vóór de verkoop nog te laten verlengen. Een pas gekeurde auto verkoop je namelijk sneller dan een auto die op korte termijn gekeurd moet worden, en levert je waarschijnlijk ook heel wat meer op.

Een te hoge prijs zal weinig animo opleveren, maar een te lage prijs kan juist weer vragen en twijfels bij potentiële kopers oproepen. De juiste prijs kun je bepalen door goed te kijken naar wat er voor vergelijkbare auto’s gevraagd wordt (opkoper autos). Let hierbij op bouwjaar, kilometerstand, type motor (brandstof en inhoud) en APK.

Online Auto Verkopen Met Véél Meer Reacties? Zo Doe Je Dat. - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Deze tool bepaalt op basis van je kenteken en enkele andere gegevens in een paar seconden wat de dagwaarde van je auto is. Je ziet ook meteen hoeveel een garage, dealer of particulier (ongeveer) voor zal geven. Houd er bij het bepalen van je vraagprijs rekening mee dat de meeste kopers zullen willen onderhandelen en vaak dus iets onder je vraagprijs uitkomt.

Het gemakkelijkste is natuurlijk dat u uw oude auto aan een handelaar verkoopt. Dat kan de dealer zijn waar u uw nieuwe voertuig aanschaft, maar ook een opkoper in tweedehandsauto’s. Dankzij onze website Slim Verkopen door Auto, Gids+ verkoop je je wagen in drie eenvoudige stappen, zonder je te verplaatsen, via een beveiligde betaling en inclusief afhaling van het voertuig aan huis.

Keerzijde van de medaille is dat u niet het onderste uit de kan haalt, want de handelaar moet natuurlijk ook zijn brood verdienen. Vanuit financieel standpunt is het dan ook interessanter om uw voertuig zelf te verkopen. U moet daarvoor dan wel voldoende tijd en energie uittrekken. Of u uw auto nu aan een particulier of een handelaar verkoopt, u moet eerst de waarde van uw auto bepalen.

Hoe Auto Verkopen - Sleutelmomenten - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

U kunt de waarde van uw auto ook afleiden van het marktaanbod - Ik verkoop mijn auto. Baseer u daarvoor op zoekertjes voor gelijkaardige modellen (motor, uitvoering, leeftijd, kilometerstand, kleur, opties, enzovoort). In België is het gebruikelijk om over de prijs van een tweedehandswagen te negotiëren. De prijzen die u terugvindt in de zoekertjes, zijn dus meestal hoger dan de werkelijke verkoopprijs.

Het is vandaag sowieso bij wet verboden om een betaling van meer dan 3. 000 euro in baar geld te ontvangen (behalve tussen particulieren). De beste betaalmethode is en blijft de bankcheque. Die wordt u overhandigd bij de levering van de auto. U kunt ook vragen om het geld te laten overschrijven op uw bankrekening vóór de overdracht van het voertuig plaatsvindt.

Verzekeraars en banken bieden standaardverkoopcontracten die kunnen worden nagemaakt. Wanneer u uw voertuig aan een handelaar verkoopt (merkverdeler, tweedehandsverkoper, enzovoort), dan bent u niet verplicht om naar de technische keuring te gaan. Hetzelfde geldt als u uw auto aan een koper buiten de Europese Unie verkoopt. Als u daarentegen de wagen aan een particulier verkoopt (in België of een ander land van de EU), dan moet u hem of haar de volgende documenten overhandigen: Het (groene) Het dat u bij de technische keuring voor verkoop ontvangt.

Auto Verkopen Doe Je Via Hier - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Het dat aangeeft dat het voertuig aan de technische voorschriften voldoet. Een als de auto daarmee is uitgerust. De voorzienvan een vignet van de technische keuring, die u ontvangt bij de keuring voor verkoop. Dit formulier is twee maanden geldig. Als u uw auto niet binnen deze termijn hebt verkocht, moet u uw auto opnieuw ‘voor verkoop’ laten keuren.

Goedkoopste Vliegtickets Ibiza - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beReiskraker.be - Boek Uw Reis Aan De Goedkoopste Prijs - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

In dat geval moet u een nieuwe plaat in Europees formaat aanvragen (info over de Europese nummerplaat). Als u geen andere auto koopt en er ook niet meteen eentje wilt inschrijven, stuurt u de nummerplaat zo snel mogelijk op naar de DIV (Directie Inschrijving Voertuigen), want zolang ze niet geschrapt is, bent u verkeersbelasting verschuldigd.

Op de site van de Belgische overheid vindt u alles over de procedure die u moet volgen om uw nummerplaat te laten schrappen. Als uw auto verkocht werd naar het buitenland of als hij verschroot wordt, dan moet de exporteur c. q. de verschroter het inschrijvingsbewijs terugsturen naar de DIV, samen met een verklaring dat de auto wel degelijk werd geëxporteerd, dan wel verschroot.

Auto Verkopen Voor Export - Krijg Binnen 24 Uur Betaald - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Is Vliegen In Het Weekend Duurder? - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beHet Geheim Van Goedkoop Vliegen Met Kinderen - Gezin Op Reis - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be
Goedkope Vliegtickets Boeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beHet Geheim Van Goedkoop Vliegen Met Kinderen - Gezin Op Reis - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Als particuliere verkoper hoeft u geen bieden aan de koper. Enkel een handelaar is verplicht om (minstens) 1 jaar garantie te voorzien.

Een goede, aantrekkelijke advertentie schrijven, kost tijd - auto verkopen sint niklaas. Uw advertentie plaatsen, of op de juiste manier onder de aandacht brengen, kost in de meeste gevallen geld. En dan zijn er nog de praktische ongemakken, zoals: eindeloze proefritjes, geen ernstige biedingen, papieren rompslomp. Ook helpen wij u om de juiste foto’s te maken.